RSS 2.0

Lycka x3

¨
 
Återigen skriver jag om GóMat UF och dessa två tjejer! Vi ställde nämligen ut på "Entreprenörskap på riktigt- mässan" i Skövde. Vi hade byggt en monter, tryckt fler böcker och lämnat in tävlingsrapporter. Mässan började i fredags med att vi satte upp vår monter och det var invigning. Sedan kom det besökare i form av skolungdomar och företag. Lördag var istället tävlingsdag. Det gick omkring flera olika jurys som bedömde alla möjliga olika grenar. Vi fick dessutom hålla en företagspresentatione för en jury som sedan intervjuade oss. Sedan va det bara att vänta och sälja böcker till besökarna. Till sluuut blev klockan 15.00 och det va dags för prisutdelning. Alla 120 deltagande företagen satte sig vid scenen och det hela började med att årets tjänst utdelades. Därefter var det tävlingen Årets vara. Två företag fick gå upp på scen innan de läste upp en nominering som löd ungefär såhär "För folk som gillar variation m.m.m.m." Jag ska vara ärlig att jag inte kommer ihåg mer än det. Nomineringen slutade iallafall med att GóMat UF ropades upp på scenen. Helt ofattbart! Vi vann! Vi fick då en stor check som motsvarade en biljett till Stockholm där vi ska få tävla i SM i Ungt företagande med vår alldeles egna kokbok! 

Vi fick gå av scenen för att fotograferas och sedan var vi ute i publiken igen. Vi va helt överumplade och chockade över SM-biljetten men vi satt och lyssnade på resten utav alla prisutdelare och alla fina priser som gavs ut. Flera av våra klasskompisar fick pris och extremt många andra från vår skola. 

Sist men absolut inte minst, skulle Årets UF-företag tillkännages. På tredjeplats kom en av mina allra närmsta vänner och hennes företag, jag va helt i extas! På andraplats var det inga mindre än våra kära vänner i andra tekniktrean. Bland annat min baldejt. Än en gång va jag så himla glad för dom som även kommit trea i Årets affärsplan! Hur grymma som helst! Sist är det än en gång en nominering som jag har väldigt svårt att minnas, men jag kommer ihåg att dom sa att vinnarna va ett företag som va drivande, ambitiösa och som vågade ta lärdom av andra. Avslutningsvis sa dom "Årets UF-företag drivs av tre goa tjejer! GÓMAT UF!

Vi vann det finaste av alla priser?? Vi är det bästa UF-företaget i Skaraborg?? Det gör att vi ska åka till SM 11-12 Maj och representera Skaraborg i Vara och Företag. Helt sjukt!