RSS 2.0

Morgonpigg

 
Hur är det ens möjligt att jag är uppe och bloggar kvart över sex på mitt höstlov? Helknäppt om jag får säga det själv! Men jag och Filip ska strax iväg och tjäna lite pengar. 
Vi ska hjälpa till att servera på konserthuset idag! 
Nu hinner jag inte sitta här mer, måste hinna göra mig i ordning innan skjutsen kommer! Chao

Blogstart.se



Detta kallar jag service, tack så mycket blogstart!
Ett tips för er som vill sprida era bloggar lite. Det är helt gratis och fungerar verkligen, statistiken ökar direkt! 
Jag var väldigt tveksam när jag fick höra om det första gången men efter att jag provade blogstart så har jag fått ytterligare 100 läsare om dagen. Bra va?

Mysmåndag

 
Godkväll mina fina läsare!
Nu har första dagen på höstlovet gått, vad har ni gjort idag? Jag har varit hos tandläkaren och jag har varit i Vara med en kompis för att få lite information om imorgon när vi ska jobba på konserthuset. 
Det ska faktiskt bli riktigt kul trots att det är en otroligt lång dag!
Så nu tänker jag faktiskt krypa till sängs om jag ska orka gå upp 05.30 imorgon! 

Statistik

Nu har uppenbarligen blogg.se fått problem igen, besöksstatistiken stämmer inte för fem öre idag. 
0 besökare de senaste tre månaderna? Inte riktigt! 
Är jag den enda som fått detta problem eller gäller det alla blogg.se bloggar?
 

Frost


Ny design

Nu är den äntligen klar, designen alltså! Vad tycker ni? 
Jag är ganska nöjd trots allt, helt annorlunda mot den förra iallafall! 



På väg

Den nya designen är inte långt borta, jag håller på att ändra det sista nu så jag hoppas att designen kommer upp imorgon eller på lördag. Ska bara försöka rätta till några småfel som blivit.
Förutom detta så kan jag ju berätta att jag får höstlov klockan 12.00 imorgon till skillnad från 15.30. 


Amanda Todd

 
 
Jag hade faktiskt inte sett denna förrän igår kväll. Självklart hade jag hört om det, men inte mer än så. Sedan kollade jag på detta klippet och insåg att människan är en hemsk varelse. Låter väl extremt, men det är faktiskt vad jag tycker för tillfället! Hur sjutton kan man provocera någon till att ta självmord? Och hur kan man skada någon så mycket att personen faktiskt VILL ta självmord? Det är vad jag tänker på idag...

bad details


smile baby smile

 
Jag är äntligen tillbaka i skolan och har försökt ta ikapp allt jag missat nu under dagen. Det har väl inte gått allt för bra kanske, har mest redigerat bilder om jag skall vara ärlig. 
Försöker klura ut en ny header, jag har några idéer men jag får helt enkelt inte ner dom till bilden. 

Johanna Julia Maria

 

Jobbsöndag

 
Det visade sig att detta var ännu en regnig söndag, en regnig söndag då jag ska jobba, en regnig söndag då jag även behöver plugga. Kul va? 
Känner redan att jag tråkat ut er alldeles för mycket så tänker inte skriva mer just nu! 

kladdkaka

 
Lördagsaktiviteter är ju inte alltid det lättaste att hitta på, så det slutade med att det fick bli lite bakning. En gammal hederlig kladdkaka står nu i ugnen så jag ska försöka städa upp lite i köket. Att det kan bli så stökigt av att baka? Spelar ingen roll hur mycket man anstränger sig för det blir alltid lika skitigt. 

Macro-objektiv?

Jag har länge velat köpa ett macro-objektiv men aldrig tyckt att det är värt att lägga så mycket pengar på det och jag har svårt att tro att jag är den enda som tycker det? Därför tänkte jag visa er ett litet knep som är väldigt användbart, iallafall enligt mig.
Jag antar att de flesta har ett standardobjektiv, 18-55mm, vilket är perfekt för detta!

Ta bort objektivet från kamerahuset och vänd på det så att det sitter bak och fram, dock så går det inte att fästa objektivet på det hållet så man får hålla det emot kamerahuset.
När objektivet är i detta läget så går det inte att använda autofokus utan man får flytta sig tills föremålet är i skärpa. 
 

 
Här är tre bilder jag tagit på detta sättet, vissa skarpare än andra.

Var med och tävla!

Jag är med och tävlar på Lina's blogg hon har ett samarbete med johanpixels.se
Man kan vinna en reflexskärm eller en kameraväska, man får välja själv! Jag vill vinna reflexskärmen då det är något jag behöver mer än en ny kameraväska.
Tävlingsinlägget hittar ni här!
 
 
Mitt bidrag

halsfluss

Jag har idg fått diagnosen halsfluss, jaa vad ska man säga om det? Att det gör förbannat ont kanske! Mer finns inte att säga, jag har fått pencillin så det går nog snart över.
Med andra ord är jag inte i skolan idag heller utan jag har ägnat min tid åt plugg och lite fotografering.

På grund utav min icke så vältimade halsfluss så kommer jag inte heller kunna åka till Skövde tillsammans med mina kompisar idag utan det får helt enkelt bli en lugn hemmakväll med lillasyster.
 

Canon lens EF 50mm 1:1.8 II

 
Igår låg det ett paket i brevlådan när jag kom hem, gissa vad det var? Jo objektivet jag skickade efter i måndags! 
Jag har dock inte hunnit teste det så mycket än men lite hann jag i alla fall med, här är ett litet smakprov jag tog på våran braskamin igår kväll. 

Jag har även en liten överraskning.. jag håller på att redigera bloggen! Kände att det var dags nu och min design är så opersonlig. 
Dock så ska jag erkänna att jag inte har någon aning om hur jag vill ha den och det kommer därför troligtvis dröja ett tag innan jag ändrar till den nya designen. 
Men be patient, det kommer bli en bättre design och det kommer bli fler/roligare inlägg!

What's been going on lately


 

shopaholic

Måndagar är då alltid lika sega. Men min dag har trots allt varit helt okej! Jag har spenderat alldeless för mycket pengar men de måste man väl få göra ibland?
Det kom nämligen hem ett paket som innehöll fyra klänningar jag beställde i förra veckan. Var dock lite besviken när jag insåg att företaget skickat en klänning jag inte beställt istället för en jag faktiskt hade beställt. Men det gjorde inte så mycket, de andra tre klänningarna passade bra!
Jag har även köpt lite hudvårdsprodukter, förstår inte hur dyrt det kan vara! Men bra är de vilket fall som helst, så jag får helt enkelt försöka glömma vad de kostade.

Men dessa saker räcker inte, för jag håller just nu på att klicka hem lite kameratillbehör. Bland annat ett nytt objektiv, en närbildslins och en reflexskärm. 
Jag hoppas att dessa tre sakerna ska få tillbaka blogg- och fotosuget. 

superwomen

En utav de stora fördelarna med att gå Teknik är helt klart att man får massvis med roliga Adobeprogram, t.ex. photoshop!
Jag har dock aldrig hunnit/haft ork att lägga ner speciellt mycket energi på att lära mig det men nu i eftermiddag har jag suttit och lekt lite med det. Denna bilden är dock extremt enkel att göra, men jag har iallafall provat mig fram till olika saker.

changes

 
 
Nu har jag äntligen satt upp alla bilder på väggen som jag pratat om. 
Det tog ca ett och ett halvt år att få klart på rummet med andra ord, men det gör inget för jag är så otroligt nöjd över att ha alla mina fina vänner på väggen. 

knas

Det fick bli en kväll med x-factor och träning, så nu är jag redo för att krypa ner i sängen så att jag orkar upp imorgon. Med tanke på nattens tabbe så kan jag vetkligen behöva sova, jag vaknade nämligen 00:03 och trodde att klockan var 06:03 så jag sprang upp och duschade eftersom att jag trodde jag var sen.
När jag sedan duschat klart insåg jag efter att ha funderat vääääldigt länge på varför klockan inte ringde att klockan bara var 20 över tolv. Så det var bara att krypa ner i sängen, nyduschad och fräsh!